Ne fagyjon arcunkra a mosoly

2013.01.10. 17:12

A havas táj szépsége, a hideg borzongató ugyanakkor frissítő érintése a januári napokat is üdítővé teheti, ha kellőképpen felkészülünk a téli hatásokra. A bőrünk ápolására és az arcunk védelmére különösen érdemes odafigyelni, hiszen könnyen kiszáradhat, a sminkünk pedig ahelyett, hogy megszépítene, kellemetlen viseletté válik. Kellő hidratálás és a megfelelő termékek kiválasztásával, használatával ápolt, csinos külsőt varázsolhatunk magunknak. Íme, az én tippem a hűvösebb napokra!

vichyarctisztito.jpg

Első lépésként arclemosóval tisztítjuk, hogy ne legyen bőrünkön semmi szennyeződés. A kedvencem a Vichy habzó arctisztítója. Takarékos, elég egy kis folyadékot a tenyérbe nyomni, az habbá alakul, amely a bőrbe masszírozva eltűntetve a szennyeződéseket üde, friss arcbőrt biztosít.

 Második lépés, a hidratálás. Az arckrém kiválasztása volt a legnehezebb feladat számomra. Kipróbáltam már számos terméket, ám akadt olyan, amelyiktől még az én száraz bőröm is zsíros lett, de olyan is, amelyet a felszívódás után alig pár órával újra fel lehetett volna kenni.

vichyhidratalokep.jpgŐsszel fedeztem fel a francia gyártó másik termékét, az Aqualia Thermal hidratáló balzsamot, amely természetes tényleg Védőtapasznak érzem, hamar felszívódik és az alapozó alá is megfelel, mert szellőzik a bőröm.

 Harmadik lépés, alapozás. Télen és nyáron is igyekszem kerülni az alapozó használatát, csak ha alkalomra sminkelem magam. akkor viszek fel egy vékony réteget az arcomra. Elsősorban az egyenletes bőrért, a szem alatti karikák eltüntetése miatt használom.  Nagyon világos a bőröm, így a megfelelő árnyalat kiválasztása is fontos, mert nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor a nyaknál látszik, hogy mennyire elüt az arcunk a természetestől.

Supermoisture-Makeup.jpgClinique, Supermoisture Makeup Fresh Beige krémes alapozóját azért szeretem, mert a vízhiányos bőrömnek is kellemes viselet, hidratál és fed. Széles a színskálája, szépen mattosít, pirosítóval és finom, visszafogott sminkkel a kedvencem a téli hónapokban is.

Nem a legolcsóbb termékeket választottam, de az arcápolás az, amire leginkább hajlandó vagyok áldozni, a minőégi krémekbe „fektetek”. A Vichy és a Clinique termékeiben a minőséget és megbízhatóság mellett a mennyiséget is megfizetjük, mivel egy-egy krém hosszú hónapokon át használhatjuk. Télen pedig az arcunk az egyetlen, amit nem tudunk ruhákkal bebugyolálni, máshogy kell védelmet találni neki.

Szerző: nymia

Szólj hozzá!

Címkék: Trendi

A bejegyzés trackback címe:

https://ruzsesstopli.blog.hu/api/trackback/id/tr955010425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása